24 Ocak 2010 Pazar

Tobias Hakan Linderoth


Profesyonel spor kulübü Galatasarayın, sözleşmesini profesyonel düşünerek feshettiği futbolcu.

Anlamadığım, bir futbolcu yıllardır ekmeğini yediği takıma beş kuruş kazandırmadan transfer oluyor veya ezeli rakibe transfer oluyor bunun adı profesyonellik oluyor. bir kulüp, hiç oynamayan adama, iyi niyetiyle maaşını ödüyor 2.5 sene, umutlu ama umudu kalmayınca, efendi efendi ''gel vazgeç şu işten karşılıklı feshedelim, kontenjanımızı aç.'' denince, olmaz öle şey, adam takımı için sakatlandı, çocuğuna süt alacak, karısının kuaför parası o, yazıktır günahtır deniliyor. Emre Belözoğlu
onca yıl Galatasaray alt yapısında yetişti. Hagi, Fatih Terim ve Hakan Şükür ona hocalık yaptı. Yani kendine süper yatırım yaptı bu adam. sessiz sedasız, 2001 mayıs ayında sakatlanmamak için kırmızı kart görerek, gizli gizli intere imza atarak, çok mu doğru yaptı. Fenerbahçeye gelmesine sözüm yok, meslek bu, hangi yer iyiyse onu seçer. ama galatasaraydan öyle ayrılışı? maddiyatı ölçülemeyecek kadar borçlu bu adam Galatasaraya. E şimdi emre, okan, tuncay kulübe para kazandırmadan gidince profesyonellik, galatasaray, zaten 2 sene milyonlarca avro ödediği adama, artık medeni bir şekilde ayrılalım deyince vefasızlık öyle mi?

Şahsen benim başıma gelse, ulan adamlar 2 senedir ödüyorlar, ben ise hiç bir şey yapmıyorum, onurumla ayrılayım bari derim.
Bir de şunu unutmamak lazım. burası türkiye. elin oğlu İngilterede, Almanyada sırf taraftar sevdi diye adama para veriyor olabilir, tabataya 8 milyonda verebilir kimisi, ama bu ülkenin maddi gerçekleri var. o Galatasarayda kimler kimler emek veriyor. Bu akşamki maç için gece 12 den beri karı temizleyen adamlar var aylık 1000 tlye çalışan. linderoth mu gariban konuma düşüyor? böyle fakir fukara edebiyatı yapılıyor adam hakkında. artık profesyonel düşünmeliyiz arkadaşlar. tıpkı fenerbahçenin ortega ve appiah konusunda düşündükleri gibi. bir türk ve galatasaraylı olarak hep zevk almışımdır Fenerbahçenin Ortega davası zaferinden. galatasaray iyi niyetiyle ve profesyonelce linderothla konuşmuş ama sonuç alamamıştır. ne diyelim helal olsun o para. Biz ne alperler gördük sakatlanıp parasız kalan, ne güvenler gördük ayağı kırılan, ne ucheler gördük, metin diyadinler gördük. Futbolun gerçeği bu malesef.

Linderoth gerçekten efendi bir insana benziyor. Antipatik hiç bir hareketini görmedim. hep gayretliydi, çalışkandı. ama biz seni ne umutlarla transfer ettik be tobi! şanssızlık işte yararlanamadık. bak şu an Baroşta gitti, kaç puan kaybettik. Bu sakatlık ta senin şanssızlığın tobi, anlatmaya çalıştığım bu.

Yolun açık olsun efendi ve düzgün insan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder