28 Eylül 2009 Pazartesi

Çocuk da yaparım,Kariyer de...



Tam bir masal kitabı onun yaptıkları.Güçlü Serena'yı yenip finale çıktığında wildcard'la (özel davet) finale çıkan ilk tenisçiydi.Caroline Wozniacki'yi mağlup edip şampiyon olduğunda ise grand slam tarihinde seri başı olmadan şampiyon olan ilk tenisçi oldu. 1980'de Wimbledon şampiyonu olan, Avustralya'lı Evonne Goolagong'dan sonra bir grand slam kazanan ikinci anne oldu, ve Kim'in 26 yaşında olması onu en genç grand slam şampiyonu anne yaptı.2007'de tenisi bıraktığını açıkladığı günden tam 2 yıl sonra kortlara döndü ve Clijsters 2 sene boyunca hiç bir resmi maça çıkmadıktan sonra, sadece 14. maçında kupayı kızı Jada ile kaldırdı.
Maç sonrası konuşmasında ilk teşekkür, ABD Tenis Federasyonu'na gidiyordu, "Bana wild card vermeseler burada olmazdım" diyordu Clijsters. Sonra babasına, annesine, eşine ve tabii ki kızına. Ve kendisini destekleyen herkese teşekkür etti. Sonra eşini ve kızını yanına çağırdı, kupasıyla birlikte gazetecilere poz verdi.
Kim, Lüksemburg'a kadar kız kardeşinin doğum yapması sebebiyle görünmeyeceğini de ekledi.Clijsters kardeşler işin sırrını çözmüş çoktan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder